طرز تهیه مرغ ترش گیلانی


اگر از گیلانی بخواهید غذاهای مورد علاقه اش را فهرست کند، قطعا مرغ ترش در راس لیست او قرار می گیرد. اگرچه این غذا آنطور که باید و شاید مانند میرزاگزامی و کباب ترش مورد توجه اهالی مرکز قرار نگرفت، اما به عنوان یک غذای کامل و خوشمزه می تواند در برنامه غذایی همیشگی شما قرار گیرد.

مرغ حصیری یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار جیلانی است که با مواد مختلفی طبخ می شود. این غذای لذیذ در شهرهای مختلف کشور با مواد اولیه و دستور پخت متفاوتی تهیه می شود که البته بهترین غذا در مناطق شمالی تهیه می شود. در مناطق شمالی از گیاهان معطر محلی برای تهیه مرغ تمر هندی استفاده می شود که این غذا را خوشمزه تر می کند.

وسایل مورد نیاز برای 4 نفر

ران و سینه مرغ

5 روز

گردو

300 گرم

سبزیجات معطر

200 گرم

رب انار

2 قاشق غذاخوری

یک پیاز

1 نمره متوسط

سیر

2 بابا

نمک و فلفل سیاه

کافی

اسانس و زردچوبه

دستور تهیه مرغ ترش

ابتدا روی تکه های مرغ مقداری نمک و فلفل و زردچوبه می ریزیم و با دست مخلوط می کنیم تا ادویه ها به تمام قسمت های مرغ برسد. بعد تکه های مرغ را در تابه مناسبی با کمی روغن سرخ می کنیم.

وقتی تکه های مرغ طلایی شد، آن ها را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید. بعد پیاز را نگینی خرد می کنیم و در همان قابلمه تفت می دهیم تا طلایی و براق شود.

در مرحله بعد سیر را خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و سیر را تفت می دهیم تا معطر شود سپس مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا یکدست شود.

در همین حین سبزی های معطر را به قطعات کوچک خرد کرده و به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا سبزیجات کمی پخته شوند سپس گردوهای رنده شده را با رب انار اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

در این زمان 5 لیوان آب در تابه می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید سپس حرارت را کم می کنیم تا حدود 30 دقیقه مواد بپزند و مغزها روغن ببندند. بعد از این مدت تکه های مرغ را به قابلمه اضافه می کنیم.

حالا باید شعله را کم کنیم و اجازه دهیم سوپ روغن خود را از دست بدهد و جا بیفتد. این سوپ نیز مانند آش فسنجان با کمی آب سرو می شود و هنگام سرو حتما روغن اضافه شود. در آخر خورش را با برنج یا سس کچاپ سرو می کنیم.

سبزیجات برای مرغ ترش

برای تهیه مرغ ترش در مناطق شمالی از سبزی های محلی مانند چوچاق و خلواش استفاده می شود اما این سبزی ها در همه شهرها وجود ندارد. سبزیجات محلی را می توان با ریحان، گشنیز، جعفری، نعناع و برگ سیر تازه جایگزین کرد.

نکات جالب آشپزی

توجه ویژه رشتی‌ها به انواع غذاهای سرد و گرم، جالب است بدانیم گیلانی‌ها که انواع مختلفی از غذاها را دارند، اهمیت زیادی به انواع غذای سرد و گرم می‌دهند و اگرچه هزینه بیشتری هم می‌کنند. توجه به این موارد در زمان های قدیم، امروز هم برای آنها بی تفاوت نبوده است.

مثلاً در بهار و تابستان از خوراکی به نام «مرغ ترش» که با ماهی کاد، مرغ و سبزی محلی درست می شود، استفاده می کنند، چون سبزی به کار رفته در آن سرد است و خورش دیگری به نام «سیرگالیه» که با آن درست می شود. برگ سیر تازه، مرغ، تخم مرغ و گاهی لپه. جالب است بدانید که هر منطقه از استان گیلان به دلیل آب و هوای متفاوت غذاهای مخصوص به خود را دارد.

طبقه بندی رشتی غذاها

دو نوع غذای اصیل رشتی وجود دارد: غذاهای گیاهی و گوشتی.

جالب است بدانید که بیشتر غذاهای رشتی گیاهی هستند و مردم گیلان از دیرباز به گیاهخواری اهمیت زیادی می دادند. این در حالی است که در مقایسه با شهرهای دیگر کشور، غذاهای گوشتی با غذاهای متفاوت مورد علاقه بسیاری از رشتی نشینان و گردشگران است.

معروف ترین غذاهای گیاهی رشتی

باگالاکاتوک: لوبیا پخته با همان باگالاکاتوک معروف یک غذای بسیار خوشمزه از لوبیا، رازیانه، سیر و تخم مرغ است.

میرزا قاسمی: یکی از محبوب ترین غذاهای رشتی، میرزا قاسمی است که با بادمجان کبابی، گوجه فرنگی و تخم مرغ درست می شود.

ترش: این غذا با انواع سبزیجات محلی، رب ترش پخته و ادویه ترش درست می شود.

خورش سیرابیک: خورش سیرابیک با برگ سیر له شده، تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه درست می شود، طرز تهیه آن بسیار راحت است، 20-25 دقیقه زمان می برد تا آماده شود. برای پخت آن، برگ های سیر را خرد کرده و سرخ می کنند. زردچوبه، نمک، فلفل و سپس تخم مرغ را اضافه کرده و مخلوط کنید. تخم مرغ نباید پخته شود. وقتی تخم مرغ پخته شد خورش آماده است.

محبوب ترین غذاهای گوشتی رشتی

فسنجان رشتی: وجه تمایز این خورش در گیلان با سایر شهرها، رب ترشی انار است. این غذا از انار ترش گیلان تهیه می شود که طعم بی نظیر و بسیار لذیذی به این غذا می دهد. از پرندگان محلی مانند اردک، غاز و بسته به منطقه خوتکا نیز اغلب برای گوشت استفاده می شود. رشتی پسنجان معمولا جزو اولین غذاهایی است که رشتی در مجالس و مهمانی ها انتخاب می کند.

فسنجان را باید در ظرف گلی مخصوصی به نام «گامای» درست کنند تا به اصطلاح جامد شود. در گذشته از گامای بیشتر استفاده می شد و تقریبا تمام خورش های رشتی و شمالی پخته می شد، اما اکنون کمتر استفاده می شود. نکته جالب دیگر این است که در قدیم فسنجان را بدون گوشت می پختند، باقالی به مایع فسنجان اضافه می کردند و به آن باقالی فسنجان می گفتند. با عدس به آن «مرجو قلیه» می گفتند و وقتی بادمجان به مواد فسنجان اضافه شد «شیشان انداز» آماده سرو شد!

اگر به هر یک از این غذاها علاقه دارید کافیست از طریق سایت شری کباب سفارش دهید تا در کمتر از نیم ساعت به دست شما برسد. برای اطلاع از رویدادها و مسابقات هیجان انگیز ما به صفحه آقای کباب مراجعه کنید.

۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.